Over ons

Over familie De Wit

Vanuit Nederland ligt de hele wereld binnen handbereik. Op de fiets naar de winkel, met de auto naar familie of met het vliegtuig op vakantie. Een ambulance is binnen een kwartier bij je. Maar voor velen in andere delen van de wereld is de dagelijkse realiteit heel anders. Zij hebben niets van dat alles en leven geïsoleerd, ver van de bewoonde wereld.

 Wij zijn Joost de Wit en Ruth de Wit – van der Ploeg. Samen met onze kinderen Naud en Annemijn wonen we in Nairobi, Kenia. Al van kinds af aan wilden we allebei piloot worden. Dat is gelukt. Samen hadden we een jarenlange carrière als piloten bij KLM.

 Toen wij MAF leerden kennen, realiseerden we ons hoeveel verschil een vliegtuig kan maken voor mensen op moeilijk bereikbare plaatsen. Er ontstond bij ons een snel groeiend verlangen om onze talenten en ervaring als piloten in te zetten voor een nieuwe missie: het bereiken van onbereikbare naasten. Na twee jaar voorbereiding namen we ontslag bij KLM en vertrokken naar Afrika om hen te gaan helpen, als piloten bij MAF.

 Wij geloven dat ieder mens in deze wereld God’s geliefde kind is. Ongeacht kleur, achtergrond, overtuiging of welke vorm van onderscheid dan ook. Met het vliegtuig brengen we hulp, hoop en genezing tot in de uithoeken van de wereld.

Ruth de Wit – van der Ploeg is opgegroeid in Leiderdorp. Na het VWO volgde ze de opleiding tot verkeersvlieger van OBS. Ze haalde haar vliegbrevet eerder dan haar rijbewijs. Op 21-jarige leeftijd werd ze de jongste vlieginstructeur in Nederland, onder andere bij de KLM Flight Academy. Van 2008 tot 2023 was ze piloot bij KLM. Haar laatste functie was co-piloot Boeing 777 en 787.

Joost de Wit is opgegroeid in Valkenswaard. Op 16-jarige leeftijd begon hij met zweefvliegen. Na het VWO heeft hij een jaar gereisd en gewerkt in Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië. In 1998 begon hij de opleiding tot verkeersvlieger aan de KLM Flight Academy. Van 2001 tot 2023 was hij piloot bij KLM. Zijn laatste functie was gezagvoerder Boeing 737.

Over MAF

 Mission Aviation Fellowship helpt met 120 vliegtuigen, communicatie, technologie en specialisten onbereikbare plaatsen in de wereld bereikbaar te maken.

 Meer dan 1400 organisaties zijn afhankelijk van MAF voor het ondersteunen van humanitaire hulp, ontwikkelingshulp, medische zorg en zending. Elke vijf minuten landt of stijgt er ergens in de 26 armste landen van de wereld een vliegtuig van MAF op.

 Om dit mogelijk te maken, zendt MAF vrijwillige piloten, vliegtuigtechnici, IT’ers, docenten en managers met hun gezinnen uit. Wij zijn één van die gezinnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

14 + 10 =