Selecteer een pagina

Over ons

Over familie De Wit

Vanuit Nederland ligt de hele wereld binnen handbereik. Op de fiets naar de winkel, met de auto naar familie of met het vliegtuig op vakantie. Een ambulance is binnen een kwartier bij je. Maar voor velen in andere delen van de wereld is de dagelijkse realiteit heel anders. Zij hebben niets van dat alles en leven geïsoleerd, ver van de bewoonde wereld.

Al van kinds af aan wilden we allebei piloot worden. Dat is gelukt. Inmiddels hebben we samen al meer dan 35 jaar ervaring in het vliegen met grote vliegtuigen. We wonen in Leiden met onze zoon Naud (2014) en dochter Annemijn (2016).

Begin 2021 kwamen we in contact met Mission Aviation Fellowship (MAF). MAF is een christelijke organisatie die als visie heeft om met vliegtuigen en technologie in ontwikkelingsgebieden hulp en hoop te brengen voor mensen die het nodig hebben. Sindsdien is er bij ons een snel groeiend verlangen ontstaan om onze talenten en ervaring in te zetten voor een nieuwe missie: het bereiken van onbereikbare naasten.

We geloven dat ieder mens in deze wereld God’s geliefde kind is. Ongeacht kleur, achtergrond, overtuiging of welke vorm van onderscheid dan ook. Zijn allesomvattende liefde geeft ons deze nieuwe missie. We willen compassie vleugels geven.

Help mee

Ruth de Wit – van der Ploeg is opgegroeid in Leiderdorp. Na het VWO volgde ze de opleiding tot verkeersvlieger van OBS. Ze haalde haar vliegbrevet eerder dan haar rijbewijs. Op 21-jarige leeftijd werd ze de jongste vlieginstructeur in Nederland, onder andere bij de KLM Flight Academy. Sinds 2008 is ze piloot bij KLM. Op dit moment is ze co-piloot op de Boeing 777 en 787.

Joost de Wit is opgegroeid in Valkenswaard. Op 16-jarige leeftijd begon hij met zweefvliegen. Na het VWO heeft hij een jaar gereisd en gewerkt in Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië. In 1998 begon hij de opleiding tot verkeersvlieger aan de KLM Flight Academy. Sinds 2001 is hij piloot bij KLM. Op dit moment is hij gezagvoerder Boeing 737.

Over MAF

Mission Aviation Fellowship helpt met vliegtuigen, communicatie, technologie en specialisten onbereikbare plaatsen in de wereld bereikbaar te maken.

Meer dan 2000 organisaties zijn afhankelijk van MAF voor het ondersteunen van humanitaire hulp, ontwikkelingshulp, medische zorg en zending. Elke vijf minuten landt of stijgt er ergens in de 26 armste landen van de wereld een vliegtuig van MAF op. 

Om dit mogelijk te maken, zendt MAF piloten, vliegtuigtechnici, IT’ers, docenten en managers met hun gezinnen uit. Wij zijn één van die gezinnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

3 + 11 =